ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε απόψε στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου Σύρου-Ερμούπολης  τη θρησκευτική τελετή της ορκομωσίας επί τη εγκαταστάσει του νέου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης και του περί αυτόν Δημοτικού Συμβουλίου, και στη συνέχεια, στο ιστορικό Θεατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ", επί τη εγκαταστάσει του νέου Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και των μελών του περί αυτόν Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Επίσκοπος των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκντρωμένης Διοίκησης κ. Σπυρ. Σπυρίδων, ο Γ. Γραμματέας της Περιφέρειας, οι Δήμαρχοι Ρόδου, ιεράς νήσου Μήλου, Αμοργού, Μυκόνου, Άνδρου, Κύθνου και Σικίνου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων  Ασφαλείας, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων και πλήθος πολιτών.

Μετά την εκφώνηση του Θρησκευτικού όρκου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προσεφώνησε το νέο Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης και τον νέο Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, τους συνεχάρη για την ανάληψη τν καθηκόντων τους, τους ευχήθηκε να πηδαλιουχήσουν το σκάφος της Σύρου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με ασφάλεια και, όταν έλθει ο καιρός του θερισμού, να δρέψουν πλούσιους τους καρπούς της θητείας τους, τους προέτρεψε να διοικήσουν με πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας και υπογράμμισε τη θέληση και την ετοιμότητα της Εκκλησίας και της Ιεράς Μητροπόλεως για  συνεργασία με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το καλό και την πρόοδο του λαού, και, τέλος,  καλωσόρισε τους αφιχθέντες στη μητροπολιτική νήσο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης,


Εκτύπωση   Email