ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Παρουσία πλήθους φιλευσεβών Μυκονίων, παρεπιδημούντων και ξένων επισκεπτών, η Μύκονος εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου Φανουρίου, του νεοφανούς,  ο οποίος ιδιαιτέρως τιμάται από ολόκληρο το νησί της Μυκόνου, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην περιοχή «Τρία Πηγάδια», πόλεως Μυκόνου.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός, λόγω του πλήθους των προσκυνητών, τελέσθηκε στον αύλιο χώρο του Ναού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος, μετά το πέρας του Εσπερινού, ευλόγησε πλήθος παραδοσιακών πιττών του Αγίου Φανουρίου,  που είχαν προσκομίσει ευσεβείς κυρίες, τις οποίες ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και επήνεσε, διότι συνεχίζουν να τηρούν τις πατρώες παραδόσεις, διδάσκοντας τους ξένους επισκέπτες, που είχαν συρρεύσει και παρακολουθούσαν την Ακολουθία, ότι η Μύκονος, πέραν των άλλων, συνεισφέρει και στην πνευματική ανακούφιση των χιλιάδων επισκεπτών της με την εμμονή των κατοίκων της στα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα και την Ελληνορθόδοξη Παράδοση.

Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον παρακείμενο ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Ερμούπολη, προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχόντων.   

Εκτύπωση