ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΕΡΓΙΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη στα Γρεβενά και σήμερα το πρωί έλαβε μέρος στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου, που τελέσθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, Κοζάνης κ. Παύλου, Σισανίου κ. Παύλου, Λευκάδος κ. Νικηφόρου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και του Τοποτηρητή της Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας  κ. Σεραφείμ.

Στο μεστό θεολογικών νοημάτων και πνευματικών μηνυμάτων κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος ομίλησε για την ημέρα της Κυριακής, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την έννοια του θανάτου, ως απαρχής μιας νέας ζωής, στην οποία μετέβη και ο αοίδιμος Μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος, αναφερθείς στο επιτελεσθέν απ` αυτόν πολυεπίπεδο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής, Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους παραστάντες Αρχιερείς, τους τα πρώτα φέροντες στην πόλη των Γρεβενών, και ιδιαίτερα το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, για την απόφαση που πήρε να ονομασθεί μία οδός της πόλεως "οδός Μητροπολίτου Σεργίου", καθώς και το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα των Γρεβενών, που με την παρουσία του τίμησε τη μνήμη του μεταστάντος Ποιμενάρχου του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ωσαύτως, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή κ. Σεραφείμ   για την ως άριστα προετοιμασία και τέλεση του ιερού μνημοσύνου.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε Τρισάγιο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο στον μαρμαρόκτιστο τάφο του εκλιπόντος Ιεράρχου. 


Εκτύπωση   Email