ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΙΙΕΤ

Μετά το πέρας της λιτανείας της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης, στην Αίθουσα τελετών του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και παρουσία των Ενδοξωτάτων Αρχηγών του ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γ. Αποστολάκη και Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Αθ. Αθανασόπουλου, του Αντιπροέδρου και Μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής και των εκλεκτών συνεργατών του, ο εν Ελλάδι Πρέσβυς της Ουκρανίας κ. Σκουρώφ προσέφερε για τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος αντίγραφο του ιστορικού Ευαγγελίου της "Περεσοπίνιτσα".

Ο Εντιμώτατος Πρέσβυς της Ουκρανίας κ. Σκουρώφ προσφέροντας το θρησκευτικό αυτό κειμήλιο της Ουκρανίας, αναφέρθηκε στην ιστορία του αλλά και στη διεθνούς ακτινοβολίας προσφορά του Ιερού Ιδρύματος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', παραλαμβάνων το Ευαγγέλιο, ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, ευχαρίστησε τον Πρέσβυ κ. Σκουρώφ, τον συνεχάρη για τα φιλελληνικά του αισθήματα και την πολύ καλή χρήση της Ελληνικής γλώσσας,  ευχήθηκε να καταπαύσει γρήγορα ο πόλεμος στη χώρα του και του προσέφερε μαρμάρινο περιστεριώνα Τηνιακής Αρχιτεκτονικής. 


Εκτύπωση   Email