ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ Ι.ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

    Παρουσία πλήθους προσκυνητών, οι οποίοι με κάθε τρόπο εξεδήλωναν την τιμή και το σεβασμό τους προς το ιερό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης, προσπαθώντας να το αγγίξουν και να το ασπαστούν, αλλά και φιλευσεβών Τηνίων, τελέσθηκε απόψε, κατά το έθος, στον προ του Ιερού Ναού της Ευρέσεως αύλιο χώρο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου η τελευταία Παράκληση προς τη Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπρανζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` καλωσόρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την ιερά νήσο Τήνο, και του ευχήθηκε καλλίκαρπη ποιμαντορία και επικαλέστηκε την ευλογία του Θεού και την προστασία της Παναγίας, για την επιτυχία του ιεραποστολικού του έργου.

  Ο Θεοφιλέστατος κ. Παντελεήμων, ομιλώντας προς τα πλήθη των προσκυνητών αναφέρθηκε στην αναζήτηση του ανθρώπου για το Θεό και τη συνάντησή του μαζί Του, διά της μεσιτείας της Θεοτόκου.

   Στην Ιερά  Παράκληση, την οποία αναμετέδωσε ζωντανά ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, έλαβαν μέρος ο Ιεροκήρυξ του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου και παρεπιδημούντες Κληρικοί.

   Στο Ιερό Νησί της Τήνου ήδη ευρίσκεται τηλεοπτικό συνεργείο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο θα αναμεταδώσει αύριο τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Παρασκευή τη Θεία Λειτουργία από τον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης και έχουν ελλιμενισθεί η Φρεγάτα "ΕΛΛΗ" και το Αρματαγωγό "ΙΚΑΡΙΑ" προς απόδοση τιμών. 

   Αύριο το πρωί, στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα προστεί μνημοσύνου, επί τη 13η επετείω από της κοιμήσεως του αοιδίμου Προκατόχου του κυρού Δωροθέου Α' (Στέκα).

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


Εκτύπωση   Email