ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε, εν πληθούση Εκκλησία, στον Πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Ερμουπόλεως Σύρου, τον οποίον ανήγειραν το 1824 οι πρόσφυγες και πρώτοι οικιστές της Ερμούπολης, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Σύρου και παρεπιδημούντες Ιερείς, παρουσία του επί τιμή Προέδρου του επί τιμή Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου, Αρεοπαγιτών, Εκπαιδευτικών, του Υπολιμέναρχη Σύρου καθώς και των παιδιών του Κέντρου Θερινής Απασχόλησης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου, Γραμματεύς της επί του Τύπου Συνοδικῆς Επιτροπής.

Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο, και την Εκκλησιαστική του Επιτροπή για την ως άριστα προετοιμασία και διεξαγωγή της Πανηγύρεως, ως και το πολυπληθές εκκλησίασμα Συρίων και παρεπιδημούντων, για την παρουσία τους.  

  


Εκτύπωση   Email