1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

17082014 2

17082014 3 17082014 4

 

Από 17 ως 20 Αυγούστου 2014 στη Σύρο

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από Κυριακή 17 έως Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Αλκυών (Μέγας Γυαλός), που διοργανώνει ο Δήμος Σύρου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντές Χορωδιών (μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, νεανικών, ωδείων, σχολείων κ.λπ.), σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν χορωδία, καθώς και σε σπουδαστές μουσικής, εκκολαπτόμενους διευθυντές χορωδίας και σε ερασιτέχνες διευθυντές χορωδίας, χορωδούς κλπ.

Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον καθηγητές μουσικής - διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες. Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Αλκυών, με εύκολη πρόσβαση για όλους τους συμμετέχοντες (εφ’ όσον οι συμμετοχές είναι από εκτός Σύρου μαέστρους - καθηγητές).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Τεχνική διεύθυνσης
  2. Ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία
  3. Ερμηνεία
  4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού

Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση. Τοπικές χορωδίες θα χρησιμοποιηθούν ως εργαστηριακές χορωδίες.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.

17082014 1Ο Νίκος Ευθυμιάδης (masterofArts στη Διεύθυνση) είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και Ωδείων. Επίσης, διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από επτακόσιες (700) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση). Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος διεθνών κριτικών επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης- Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ), Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλονιάς κ.λπ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί έγκαιρα ένα πλούσιο ρεπερτόριο χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Το κόστος εγγραφής είναι 100ευρώ για τους ενεργά συμμετέχοντες και 50 ευρώ για τους ακροατές, το οποίο πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου 2014 στον αριθμό λογαριασμού 368/480640-97 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και στα τηλέφωνα 2441075440, 2441042896, 6944442532 και στο email: nke@otenet.gr. Οι εκτός Σύρου ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καταλύσουν σε ξενοδοχεία μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στον κ. Αντώνη Μαραγκό, υπεύθυνο του ταξιδιωτικού γραφείου sirostravel – συντονιστή & οργανωτή τουριστικού πακέτου, στα τηλέφωνα 22814 08200, 694 7777 891, στο FAX 22814 08076, στο e-mailinfo@sirostravel.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sirostravel.gr, ή στον Δήμο Σύρου.

 


Εκτύπωση   Email