ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ, Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΜΨΩΝ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

     Οι Ξενοδόχοι και οι Ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων της Μυκόνου τήμσαν σήμερα το πρωί τη μνήμη του Προστάτη τους, Άγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Χώρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται και η ιερά εικόνα του Αγίου, με την τέλεση Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού και του Ι. Ναού της Αγίας Κυριακής, και ομίλησε διδακτικώτατα για τη ζωή και το έργο του τιμωμένου Αγίου ο Πρωθιερεύς του Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός.

   Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τους παρισταμένους Ξενοδόχους και Ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Μυκόνου για τη στήριξη, την οποία, ευκαίρως-ακαίρως, προσφέρουν στο υπό της Ιεράς Μητροπόλεως επιτελούμενο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, και τους προέτρεψε να αντιμετωπίζουν τους πολυπληθείς επισκέπτες της Μυκόνου όχι ως "πελάτες", αλλά ως εικόνες Θεού, προσφέροντάς τους τη γνήσια ελληνική φιλοξενία και ενσταλάζοντας στην ψυχή τους τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε έχοντας γνωρίσει όχι μόνο τις φυσικές ομορφιές, με τις οποίες το χέρι του Θεού κατακόσμησε τη Μύκονο, αλλά και το πνευματικό της πρόσωπο, με τα ήθη και τις παραδόσεις της, να την αγαπήσουν και να επιθυμούν και πάλι να την επῖσκεφθούν.

   Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις τελεσθησόμενες Χειροτονίες των προσφάτως εψηφισμένων νέων Μητροπολιτών.   


Εκτύπωση   Email