ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι.Ν. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

     Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή  πλήθους πιστών, εντοπίων και παρεπιδημούντων, εορτάσθηκε σήμερα η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', ο οποίος τέλεσε και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας, παρουσία Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, των  Διοικητών της Ναυτικής Βάσης και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, του Λιμενάρχη Σύρου και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

   Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συνέψαλαν οι Χορωδίες  του Αγίου Νικολάου και της Λάρισας, ο Προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης προσεφώνησε με λόγους αγάπης το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για την προλαβούσα Ονοματική του εορτή, ο οποίος, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε τον ίδιο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τους συνεργάτες του και απηύθυνε τις ευχές του προς το εκκλησίασμα.

   Εν συνεχεία, στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού παρατέθηκε προς όλους, εκ μερους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ναού, δοχή για τα Ονοματήρια του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β'. 


Εκτύπωση   Email