ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

    Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ερμούπολης "Δημήτριος Βικέλας"  πραγματοποιήθηκε απόψε φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ της Ομάδας Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της Ομάδας Βετεράνων Καλαθοσφαιριστὼν Σύρου, για την ενίσχυση των Συλλόγων  Νεφροπαθών και Κατ` Οὶκον Νοσηλείας.

   Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη αθλητική  παράδοση, υπενθυμίζοντας ότι ο εξ αυτής ορμώμενος  Δημήτριος Βικέλας υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος άφησε μεγάλη παρακαταθήκη για τους επιγενομένους, απένειμε το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στον διακεκριμένο Αθλητή και Προπονητή Καλαθόσφαιρας Παναγιώτη Γιαννάκη, τον οποίο χαρακτήρισε όχι μόνο μεγάλο αθλητή και προπονητή, που δόξασε την Ελλάδα, ανεβάζοντάς την σε υψηλά βάθρα  κυπελλούχου και στεφανηφόρου πρωταθλητισμού, αλλά και ένα μεγάλο Έλληνα και ένα γνήσιο άνθρωπο, που έζησε και έδρασε με απλότητα, ταπείνωση και εσωτερική αυτοσυνειδησία. 

   Στη συνέχεια, ο προπονητής της Ομάδας Βετεράνων κ. Ιωαννίδης απένειμε στο Σεβσμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' τιμητική πλακέττα, σε ένδειξη αναγνώρισης για την πλουσιόδωρη, όπως τόνισε ποιμαντική και κοινωνική προσφορά του και τον ευχαρίστησε για την τιμή της παρουσίας  του, ενώ οι Βετεράνοι του προσέφεραν την Φανέλλα με το Νούμερο 6 και τις υπογραφές τους.

  Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρὸθεο Β', αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο, που επιτελεί η Εκκλησία και τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας για την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους και του πολιτισμού.


Εκτύπωση   Email