ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Σήμερα το απόγευμα, στο λιμάνι της Ερμούπολης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Ιω. Δεκαβάλλας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, επρόσωποι των τοπικών Αρχών και Συλλόγων και κάτοικοι της Σύρου, υπεδέχθησαν τους κωπηλάτες Άγγελο Χριστοφίδη και Κώστα Μανατάκη, οι οποίοι προσέγγισαν τη Σύρο, διαπλέοντας με καγιάκ από το Ιόνιο στο Αιγαίο, στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης με τίτλο“Χίλια Μίλια”(Greece 1000 Miles), υπό την αιγίδα της Ομάδας SOUTH EVIAN GULF TEAM, με στόχο να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες (Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία») «Η Πίστη», και να προωθηθεί η ιδέα της εθελοντικής δωρεάς αίματος και μυελού των οστών, ώστε να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' καλωσορίζοντάς τους εθελοντές κωπηλάτες, τους συνεχάρη για την τόλμη και τη γενναιότητά τους να διαπλεύσουν 1.000 μίλια,από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, ευαισθητοποιώντας, με το συμβολικό αυτό ταξίδι, τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές μυελού των οστών για τα μικρά παιδιά, που υποφέρουν από νεοπλασματικές ασθένειες, γενόμενοι συνοδοιπόροι και συγκυρηναίοι στα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, ελαφρύνοντας το βαρύ σταυρό, που σηκώνουν.

Τέλος, τους προσέφερε αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, ευχόμενος ο Άγιος Νικόλαος να συμπλέει μαζί τους όχι μόνο στο συγκεκριμένο ταξίδι, αλλά και στο μεγάλο ταξίδι της ζωής τους.

Οι εθελοντές κωπηλάτες κ.κ. Χριστοφίδης και Μανατάκης ευχαρίστησαν το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β'για τη γενικότερη προσφορά του και της Ιεράς Μητροπολεως Σύρου στη στήριξη των ασθενούντων παιδιών και την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.

Στους τολμηρούς κωπηλάτες η Αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων προσέφερε τοπικά παραδοσιακά γλυκίσματα, ενώ ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου απένειμε τιμητική πλακέττα.

Εκτύπωση