ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προεξήρχε εχθές και σήμερα στις λειτουργικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου  Μεγαλομάτυρος Γεωργίου, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Ερμουπόλεως Σύρου.

Εχθές, παραμονή της εορτής, χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, κατά τη διάρκεια του οποίου ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα για τον ηρωισμό του Αγίου και ακολούθως προέστη της λιτανείας της ιεράς εικονος του Αγίου.

Σήμερα το πρωί, ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, μετά το πέρας της οποίας ετέλεσε τρισάγιο στον τάφο του αποιδίμου προκατόχου του Δωροθέου Α΄(Στέκα).

Εν συνεχεία, μετέβη στο Στρατόπεδο του Τάγματος Εθνοφυλακής Σύρου και ετέλεσε τη Δοξολογία επί τη εορτή του Προστάτου του Πεζικού Αγίου Γεωργίου, μετά το πέρας της οποίας ξεναγήθηκε από τον Διοικητή του Τάγματος στη διοργανωθείσα με τη βοήθεια Εθνοφρουρού  Ἐκθεση, στην οποία παρουσιάζονται αντικείμενα, που ευρέθησαν κάτω από τα πατώματα των κτηρίων του Στρατοπέδου, από την εποχή που λειτούργησε ως Ορφανοτροφείο το 1923, καθώς και ιστορικά αντικείμενα, με τη συμπλήρωση 90 ετών λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

    


Εκτύπωση   Email