ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΣ ΣΤΗ ΚΥΘΝΟ

Για τέταρτο έτος οι Κύθνιοι υποδέχονται στα δύο χωριά του νησιού την ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, της επιλεγομένης “Κανάλας”, προς ευλογία και ενίσχυση της πνευματικής τους προετοιμασίας για τον εορτασμό των Αγίων Ημερών της Μ. Εβδομάδος και του Πάσχα.

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου, το μεσημέρι, αφού τελέσθηκε ιερά Παράκληση από τον άγοντα 55 έτη ιερατικής διακονίας Αρχιερατικό Επίτροπο Κύθνου, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Γονίδη, ξεκίνησε τρίωρη λιτανευτική πομπή προς τη Δρυοπίδα, με εντυπωσιακή συμμετοχή πλήθους Κυθνίων και τη συγκινητική παρουσία νέων και μαθητών, κατά τη διάρκεια της οποίας γυναίκες κάθε ηλικίας έψαλλαν ύμνους προς τη Θεοτόκο.

Στη Δρυοπίδα η ιερά Εικόνα έγινε δεκτή με κωδωνοκρουσίες όλων των Ιερών Ναών του χωριού και, διελθούσα από δρόμο τιμητικά στρωμένο με χαλιά και λουλούδια, ενθρονίστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στη Χώρα.

Ο Αιδεσιμολ Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Γονίδης ευχαρίστησε τους πιστούς για την πάνδημη συμμετοχή τους και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δρυοπίδας, που είχε αναλάβει τον συντονισμό της λιτανείας και την υποδοχή της εικόνας στην γραφική Δρυοπίδα.


Εκτύπωση   Email