ΠΑΝΔΗΜΩΣ O ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ, ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ σήμερα το πρωί, στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης, στην Άρτα, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, συνευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου και Ιλίου κ. Αθηναγόρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εκήρυξε και το Θείο Λόγο.

Ακολούθησε πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνος της Οσίας και των τιμίων Λειψάνων της στους πλημμυρισμένους από πιστούς κάθε ηλικίας δρόμους της Άρτας, προεξάρχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, των Σεβασμιωτάτων Δωροθέου και Αθηναγόρα και του ιερού Κλήρου και με τη συμμετοχή Βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη Ηπείρου, του Χωρικού Περιφερειάρχη Άρτας, των Δημάρχων Άρτας και Πρέβεζας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, μαθητών των Σχολείων όλων των βαθμίδων, μελών Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες, που μετέφεραν τή λάρνακα με τα τίμια Λείψανα της Οσίας, και πλήθους πιστών, πλαισιωμένη από τις Φιλαρμονικές Αμφιλοχίας, Μεσολογγίου, Άρτας και του Στρατού.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε το Λαό για την αθρόα συμμετοχή του και ευχήθηκε η Αγία Θεοδώρα να προστατεύει πάντοτε την Άρτα, την Ελλάδα και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες της Πατρίδας μας.

Την επιτυχή επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε ο Πρωτοσύγγελος της Ι. Μητροπόλεως 'Αρτης, Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγος Ντούβαλης.   


Εκτύπωση   Email