ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, εντός του συγκροτήματος των παλαιών φυλακών, στα Λαζαρέττα της Σύρο, παρουσία του ιερού Κλήρου, του Αντιδημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Δημοτικών Συμβούλων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ανδρών του Τάγματος Εθνοφυλακής, της Προέδου και μελών του ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων, Σπουδαστὼν της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου Ταξιαρχών και πλήθους πιστών, έλαβε χώρα, σήμερα  το απόγευμα, η επίσημη υποδοχή των ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοδώρων, κομισθέντων ὑπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' από τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού, όπου φυλάσσονται.

Μετά την τέλεση δοξολογικής δεήσεως, τα ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν με λιτανευτική πομπή, προπορευομένης της Εικόνος της Αναστηλώσεως, στον παρακείμενο Ι. Ναό του Αγίου Ελευθερίου, όπου τελέσθηκε Κατανυκτικός Εσπερινός και ομίλησε περί της προσευχής  ο Πανοσιολ Αρχιμ. Ιωάννης Μπαντουβάς, εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Ευσταθίου Περισσού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'  στην προσλαλιά του ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο, για την έγκριση της μετακομιδής των ι. Λειψάνων των Αγίων Θεοδώρων, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνο, για την παρασχεθείσα προς τούτο ευλογία, και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωάννη Μπαντουβά.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον πιστό Λαό, ο οποίος παρά το ψύχος και την ένταση των ανέμων στη συγκεκριμένη τοποθεσία, έσπευσε να υποδεχθεί και να προσκυνήσει τα τίμια Λείψανα των Αγίων Θεοδώρων.


Εκτύπωση   Email