ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με την προσευχητική παρουσία των Εφημερίων της νήσου και πολλών πιστών, κατά τον οποίο ομίλησε διδακτικότατα  ο Πανοσιολ. Αρχιμ.Αλέξανδρος Τσιουχάρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, αναφερθείς στη σημασία και τις προϋποθέσεις της αληθινής μετάνοιας και συγχωρήσεως.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος  Β' , αφού ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους και τους κάλεσε να εντείνουν τους πνευματικούς τους αγώνες, συμμετέχοντας βιωματικά στις Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ζήτησε συγνώμη από όλους, Κληρικούς και Λαϊκούς, αν, μέσα στα πλαίσια της σταυρικής Ποιμαντικής και Διοικητικής του Διακονίας, τους  παρεπίκρανε.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, όλοι οι παριστάμενοι προσήλθαν και ασπάστηκαν τον Τίμιο Σταυρό και τη δεξιά του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', ο οποίος τους προσέφερε ως ευλογία επίκαιρο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ. 


Εκτύπωση   Email