ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Από τις 10 ως τις 17 Φεβρουαρίου, στο κτήριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS, όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, οργανώθηκε ένα επταήμερο “Αφιέρωμα στη Σύρου”, με στόχο την προβολή του νησιού, μέσα από διάφορα εικαστικά δρώμενα, όπως έκθεση εικόνας, οργανοποιίας, παραδοσιακών προϊόντων, γαστρονομίας και παρουσίασης παραδοσιακών χορών, μουσικής και οδοιπορικού στο νησί.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, μέσα από την οποία η Σύρος παρουσίασε όχι μόνο το πολιτιστικό της παρελθόν, αλλά και το δυναμικό της παρόν, εκθέτοντας τα προϊόντα της, τις δυνατότητες ανάπτυξης που διαθέτει, αλλά και τις ικανότητες και δυνατότητες των κατοίκων της να εργαστούν και να δημιουργήσουν, προσδίδοντας νέες προοπτικές και αισιοδοξία για το μέλλον του νησιού και των κατοίκων του.

Στη μοναδική αυτή εκδήλωση γνωριμίας με τη σύγχρονη Σύρο και με τις παραδόσεις της, συμμετείχε και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στην οποία παρουσίασε ένα πρωτότυπο, ενδιαφέρον και κατατοπιστικό ψηφιοποιημένο οδοιπορικό, αναφερόμενο στους Ιερούς Ναούς της Σύρου, την αρχιτεκτονική, την ιστορία και τα κειμήλιά τους, ενώ ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Αγγελιδάκης, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου παρουσίασε, ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', το ευρύτατο κοινωνικό έργο και τις γενικότερες παρεμβάσεις της στην τοπική κοινωνία, προς αντιμετώπιση των σημερινών δυσκολιών.  

 


Εκτύπωση   Email