ΟΙ ΚΕΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαρλάμπους, Ιουλίδος Κέας, τελέσθηκε χθες εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Τουρισμού Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κας Ελ. Φτακλάκη, του Δημάρχου Κέας κ. Αντων. Δεμένεγα, του Περιφερειακού Συμβούλου Κέας-Κύθνου κ. Αντ. Κοκκιασμένου, Δημοτικών Συμβούλων, κυριών Αξιωματικών, εκπροσώπων της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, εκπαιδευτικών και πλήθους Κείων πιστών.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα των συνεργατών του ποιμαντικού έργου της Μητροπόλεως στην Κέα.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ιουλίδος, στον οποίο φυλάσσεται απότμημα από τα ιερά Λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους, δωρηθέν από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου.  

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του ανέφερε ότι ο Άγιος Χαραλάμπης είναι πρότυπο καρδιακής ταπείνωσης και αγάπης προς τον άνθρωπο και το Θεό, τον οποίο διακόνησε με απλότητα και αφοσίωση μέχρι βαθυτάτου γήρατος.

"Η ειλικρινής αυτή ταπείνωση", υπογράμμισε, "πρέπει να εκφράζεται και από όλους εμάς, στους οποίους ο Κύριος εμπιστεύεται το έργο, που Εκείνος θα ήθελε να κάνει μεταξύ των ανθρώπων, με  την αναγνώριση των δώρων του Θεού προς εμάς και την αίσθηση της προσωπικής μας μηδαμινότητας, τους οποίους ο Θεός καλεί να γίνουμε φως στο πνευματικό σκοτάδι της εποχής μας, αλάτι, που εμποδίζει την αλλοίωση των ηθικών αξιών, ελπίδα, σε ένα κόσμο, που συνθλίβεται από το βάρος της καθημερινότητας και βυθίζεται στην απελπισία.... Η αναγνώριση αυτής της ευεργεσίας του Θεού προς εμάς και η ευγνωμοσύνη μας προς Αυτόν, πρέπει να εκδηλώνεται με ταπείνωση καρδιάς και με την καθημερινή μαρτυρία μας της θυσίας του Κυρίου στις ψυχές των ανθρώπων."   

Αύριο, ο Σεβασμιώταος κ. Δωρόθεος Β΄θα επισκεφθεί τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κέας.


Εκτύπωση   Email