Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην Κάλαμο της Λευκάδος

Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ και Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και ετέλεσαν σύντρεις το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του κατά σάρκα πατρός

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος κ.Θεοφίλου, ανδρός ευσεβούς, διατελέσαντος Επιτρόπου στη συγκεκριμένη Ενορία, παρουσία πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και εξ Αθηνών και πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' σήμερα το πρωί έπλευσε προς τη νήσο Κάλαμο της Λευκάδος, όπου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος ιερούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ και Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και ετέλεσαν σύντρεις το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του κατά σάρκα πατρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος κ.Θεοφίλου, ανδρός ευσεβούς, διατελέσαντος Επιτρόπου στη συγκεκριμένη Ενορία, παρουσία πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και εξ Αθηνών και πολλών πιστών.

Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, αναφερθείς στη θεολογική διάσταση της μνήμης στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, ως γεγονότος επικοινωνίας της επί γης στρατευομένης με την εν ουρανώ θριαμβεύουσα Εκκλησία, με μείζονα και κορυφαία εκδήλωση την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, κατά το οποίο ενθυμείται πάντοτε τους Αγίους και όλους όσοι έζησαν σε αυτόν τον κόσμο και εύχεται γι` αυτούς, όπως ακριβώς σήμερα ενθυμούμεθα και προσευχόμεθα για τον αοίδιμο πατέρα του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοφίλου.


Εκτύπωση   Email