ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ κ.ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β'

 

programma

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αύριο, Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου το πρωί, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυκλάδων, θα μεταβεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης και θα τελέσει τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους.
Το μεσημέρι, θα παραστεί στην τελετή ανακηρύξεως της Εξοχωτάτης Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε Επίτιμο Δημότη Σύρου-Ερμούπολης, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Εντιμώτατο Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλ. Λειβαδάρα.
Το εσπέρας της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον οποίο φυλάσσεται η εφέστιος ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης.
Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα πλεύσει στη Μύκονο, όπου θα υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, υπ' αυτού προσκληθέντα για τον εορτασμό της ενιαύσιας μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ, του Κρητός.
Το εσπέρας της ίδιας μέρας, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς θα παρακολουθήσουν την Μουσική-Πολιτιστική Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Μητροπολιτικός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου, με Σμυρναίϊκα Τραγούδια, που θα αποδώσει ο διακεκριμένος Ερμηνευτής Παντελής Θαλασσινός.
Την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου θα τελεσθεί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, ο οποίος και θα κηρύσει το θείο λόγο , προ του πέρατος της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα τιμήσει με το Μετάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως το φιλογενή Σύλλογο "ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΚΕΓΓΥΗ", για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του.
Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτανεία της ιεράς Εικόνος του Αγίου, την οποία εφέτος θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, που διέθεσε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολ. Λειβαδάρας, ύστερα από αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα τελέσει Θυρανοίξια Παρεκκλησίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email