ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ κ.ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β'

 

programma

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αύριο Τετάρτη, 1 Μαρτίου, θα μεταβεί στη Φολέγανδρο για την τοπική εορτή της Παναγίας της επιλεγομένης "Μαρτιάτισσας" και το μεσημέρι θα μεταβεί στην Αθήνα.
Το εσπέρας της ίδιας μέρας, προσκεκλημένος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, θα παραστεί στην Εκδἠλωση για την ανάδειξη της προσφοράς του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην προστασία των θαλασσίων συνόρων, της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στο "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος".
Την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.
Την Παρασκευή, 3 Μαρτίου, θα μεταβεί στην ιερά νήσο Τήνο και θα προστεί της Ακολουθίας της Α' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκου, διαδοχικά, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Στενής.
Το εσπέρας της ίδιας μέρας θα πλεύσει προς Μύκονο.
Το πρωί του Σαββάτου, 4 Μαρτίου, θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Τουρλιανής, στην Άνω Μερά, και ακολούθως θα προστεί της κατά το επιχώριο έθος πανδήμου τριώρου λιτανευτικής καθόδου της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής από την Άνω Μερά προς τη Χώρα, όπου εφέτος θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας.
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, ἀλλως θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου και θα προεξάρχει της λαμπράς λιτανείας των ιερών Εικόνων όλων των Ενοριών της πόλεως Μυκόνου, η οποία τελείται κατά το τοπικό έθιμο από κοινού, με αφετηρία τον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης Κάστρου.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το απόγευμα θα προστεί του Β΄ Διενοριακού Κατανυκτικού Εσπερινού, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως.

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email