PDF

  Στον Ιερό  Ναό της Υπαπαντής του Κύριου, στο Γύθειο, τελέσΘηκε χθές  Τρισαρχιερατικος Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Β’, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και του άγοντος τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, με την παρουσία του Βουλευτού κ. Δαβάκη, του Δημάρχου Γυθείου, Δημοτικών Συμβούλων, της Συνταγματάρχου του στρατιωτικού σχηματισμού της περιοχής, ιερού Κλήρου και πλείστων πιστών.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους στην προσωπικότητα του ιερού Χρυσοστόμου, τονίζοντας τρία βασικά χαρακτηριστικά του, ότι ήταν, δηλαδή, δεινός κήρυκας του θείου λόγου, πολυγραφότατος συγγραφέας και καλός ποιμένας.
Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Σύρου κ. Δωρόθεος Β ευχήθηκαν με εγκάρδιους λόγους στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’ για την ευλογητή πρώτη, ως Αρχιερέως, ονοματική του εορτή.
   Κατά την επιστροφή του από το Γύθειο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , διερχόμενος από την Καλαμάτα, επεσκέφθη και ευχήθηκε στον ωσαύτως εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Εμφανίσεις: 3643