PDF

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, επί τη εορτή της Παναγίας της Γοργουπηκόου, παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Δημοτικών Συμβούλων, πολλών Μυκονίων πιστών και των διδασκάλων και μαθητών της 6ης Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, προς τους οποίους, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, επεξηγούσε τα τελούμενα, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και τους διένειμε, μαζί με το αντίδωρο, ευλογίες.
   Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Δημήτριο Ασημομύτη, διακρινόμενο για την ευλάβεια και την αγάπη του προς την Εκκλησία, χάρη στον οποίο εκομίσθη εξ Αγίου Όρους η Εικόνα της Γοργοεπηκόου στον Ιερό Ναό Παναχράντου, στην οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄  αφιέρωσε Εγκόλπιο.
  Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, για τον ευτρεπισμό της πανηγύρεως και για τη μέριμνά του να καθιερωθεί στη συνείδηση των πιστών ο εορτασμός της Παναγίας Γοργουπηκόου την 1η Οκτωβρίου, προς τους οποίους ευχήθηκε για τον αρξάμενο μήνα Οκτώβριο.

 

 

Εμφανίσεις: 3619