Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω  Γαυρίου, νήσου Άνδρου, μιας περιοχής κατάφυτης από ελαιόδεντρα, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, Επάρχου Άνδρου, Δημάρχου Άνδρου, του Προέδρου της  Τοπικής Κοινότητος, της Αντιδημάρχου  Γαυρίου, του διατελέσαντος Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ανδρίου την καταγωγή κ. Καπάκη, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου, του Διοικητού και αξιωματικών της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άνδρου, αξιωματικού Α.Τ Γαυρίου και του Λιμενάρχη Γαυρίου.  
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο πώς οι Άγιοι, χωρίς εκπτώσεις της αγάπης τους προς το Θεό και το συνάνθρωπο, πορευθηκαν μέχρι το μαρτύριο, επιδιώκοντες πάντοτε το τέλειο και το άριστο, με αποτέλεσμα, μέσα απ' αυτή την απόφαση και την προσπάθεια, να προσεγγίσουν το Θεό και σήμερα να τιμώνται ως οδοδείκτες σωτηρίας.

 Ωσάυτως ο Σεβ. συνεχάρη τον Αρχιμ. Καλλίνικο , ο οποιος ταυτόγχρονα με τα καθηκοντά του στην ενορία Αγίου Νικολάου Γαυρίου εξηπηρετεί και τις πνευματικες ανάγκες και της ενορίας Αγιας Σοφίας , απολαμβάνοντας του σεβασμου και της αγάπης   παντων .
   Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επεσκέφθη το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο με Τάξεις Λύκείου Γαυρίου, γενόμενος δεκτός με εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού από τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τους Εκπαιδευτικούς, τους συνεχάρη για το έργο τους και τους ευχήθηκε για το νέο ΄Σχολικό έτος.
Συνομίλησε, ωσαύτως, με τους μαθητές, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και διένειμε στους μαθητές του Δημοτικού εικόνες και τσάντες με σχολικά είδη, που προ τριετίας είχε προσφέρει στην ιερά Μητρόπολη η Μ.Κ.Ο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" , στους δε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου εικόνες-αντίγραφα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.

 

Pin It