PDF

  Στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην παραθεριστική και ειδυλλιακή περιοχή της Παρακοπής Σύρου χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία πλήθους Συρίων πιστών, οι οποίοι συνέρρευσαν από όλες τις περιοχές της Σύρου.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη θεολογία του Σταυρού και την εναλλαγή πάθους και ανάστασης, πόνου και χαράς, καταστάσεων οι οποίες ζυμώνουν την ζωή μας και χωρίς τις οποίες ο άνθρωπος δεν μπορεί να οδηγηθεί στην λύτρωση από τα προσωπικά του πάθη και στην εσωτερική του αναγέννηση.
  Συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του και απένειμε την ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως και εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταύρου στον επί δεκαετίες διατελέσαντα Εκκλησιαστικό Επίτροπο κ. Λέοντα Δούνια, τιμώντας, όπως είπε, εν τω προσώπω του και τους αειμνήστους προοδοιπορήσαντες Επιτρόπους του Ναού, τον Οδοντίατρο Ανδρέα Κοή, τον Πλοίαρχο Γεώργιο Κουντουράκη και τον Φίλιππο Χατζηδάκη.
   Αύριο το πρωί, κατά το λυκαυγές ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί στη Σίκινο και θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παντανάσσης-Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μύκονο.
 Την Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί στη Φολέγανδρο, όπου θα τελέσει τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο κεκοιμημένης Πρεσβυτέρας.
  Το απόγευμα θα μεταβεί στην Άνδρο και θα τέλεση τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Βιταλίου.
   Τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου.

 

 

 

Εμφανίσεις: 2639