Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ ιερούργησε σήμερα το πρωί, εν πληθούση Εκκλησία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ιεράς νήσου Μήλου.
   Στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, εξ αφορμής των στάχυων, με τους οποίους ήταν διακοσμημένο το τέμπλο του Ναού, είπε ότι όπως ακριβώς ο γεωργός προετοιμάζει το χωράφι του, το σπείρει, το φροντίζει και το καλλιεργεί, αναμένοντας την ώρα του θερισμού, έτσι ακριβώς και οι Εφημέριοι της Ενορίας, ως καλοί γεωργοί, σπείρουν το λόγο του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων, τους καλλιεργούν πνευματικά και αναμένουν την ώρα του θερισμού, όταν θα απολαύσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους, προς χαράν της Εκκλησίας, της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ενορίας.
   Γι’ αυτό και συνεχάρη τους δύο Εφημέριους του Ναού, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γιαννούλη Μαρκαντώνη και τον συνέκδημο και συνοδοιπόρο του Πρεσβύτερο Νεκτάριο Σόρο, ο οποίος, στα λίγα χρόνια της διακονίας του, έχει δώσει την καλή μαρτυρία του, εξ αφορμής της οποίας τον χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη.
   Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πλέει με ταχύπλοο προς τη Μύκονο.

 

 

Pin It