PDF

  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της επιλεγομένης «Κορφιάτισσας», στις Πλάκες της ιεράς νήσου Μήλου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μήλου, Εκπαιδευτικών, Μηλίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών-προσκυνητών.
   Ομίλων προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ αναφέρθηκε στη θεολογική και σωτηριολογική σημασία της Θεομητορικής Εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου και εξέφρασε τη χαρά του για την επικοινωνία του με τους πιστούς της Μήλου, λέγοντας ότι αυτή η επικοινωνία αποτελεί ένα πνευματικό κρίκο, που συνδέει τον Επίσκοπο με τους ανθρώπους, από τα χαρούμενα πρόσωπα των οποίων αντλεί πνευματική αγαλλίαση και δύναμη στην επιτέλεση της πολυμόχθου σταυρικής Αρχιερατικής Διακονίας του.
   Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε, κατά το έθος λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας στα όρια της Ενορίας, μετά το πέρας της οποίας στα Γραφεία του Ναού έλαβε χώρα ιερατική Σύναξη, με αντικείμενο θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως.
   Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ επεσκέφθη τα παλαιά θειορυχεία της Μήλου.

 

 

 

Εμφανίσεις: 2932