PDF

  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, στη Χώρα της Μυκόνου, τελέσθηκε σήμερα το ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρ. Γεωργίου Ζουγανέλη, ο οποίος επί δεκαετίες διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και διακόνησε ως Εφημέριος το Μητροπολιτικό Ναό και τους άλλους Ναούς της Μυκόνου, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της νήσου και παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, της Αντιδημάρχου κας Γρυπάρη, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Αντωνίου Κουσαθανά και Λάμπρου Παναγιωτακόπουλου, των οικογενών του μεταστάντος και πλήθους Μυκονίων.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, ο οποίος λόγω καθυστερημένης αφίξεως του πλοίου προέστη μόνο του Μνημοσύνου, αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη που κληροδότησαν οι παλαιοί Εφημέριοι της Μυκόνου και στο σπόρο που έσπειραν στις καρδιές των ανθρώπων, ο οποίος απέδωσε καρπούς, που απολαμβάνουν οι συνεχίζοντες το έργο τους νεώτεροι ιερείς.
   Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ χειροθέτησε Πνευματικούς τους Πρωτοπρεσβυτέρους Βασίλειο Τζανιδάκη και Εμμανουήλ Γαλανάκη, τους οποίους εκάλεσε να κρατήσουν ζωντανές τις παρακαταθήκες που παρέλαβαν και να ανακουφίσουν τον Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, στο πετραχείλι του οποίου προστρέχουν πλήθος Μυκονίων και παρεπιδημούντων πιστών, εκτιμώντων τον εκ μέρους του άριστο τρόπο διαχειρίσεως του πνευματικού υπουργήματος του Εξομολόγου.

 Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, μετέβη στο γραφείο του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωσταντίνου Κουκά, με τον οποίο είχε εποικοδομητική συζήτηση και σε πνεύμα συναντίληψης για θέματα κοινωνικής φύσεως , που αφορούν την Άνω Μερά.

 

 

Εμφανίσεις: 3147