PDF

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε απόψε την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό των Αγίοων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, στην περιοχή " Βόθωνας" Μυκόνου, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη και τον Αρχιδιάκονο Αλέξιο.
   Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στους ελαχίστους λόγους της Θεοτόκου, που αναφέρονται στα Ευαγγέλια, και ειδικώτερα στο λόγο της "ό,τι αν λέγη υμίν ποιήσατε", τη μητρική αυτή προτροπή της σε .όλους τους πιστούς να τηρούν τις εντολές του Κυρίου.
   Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Προνοιάρχης του Ναού παρέθεσε σε όλους παραδοσιακή δοχή.
   Το Σάββατο, 4 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα μεταβεί στη Λάρισα και θα συμμετάσχει μετ' άλλων Αρχιερέων στο Τεσσαρακονθήμερο του αοιδίμου Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.
   Την Κυριακή, 5 Αυγούστου, το πρωί θα ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο.
   Το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το απόγευμα θα προστεί του Εόρτιου Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και εν συνεχεία της λιτανεύσεως της εφεστίου ιεράς Εικόνος στην Πλατεία Μιαούλη.
   Τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, το πρωί, θα ιερουργήσει ωσαύτως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως.

 

Εμφανίσεις: 2329