PDF

  Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο συνιερούργησαν σήμερα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μπραζαβίλ & Γκαμπόν κ. Παντελέημων και ο οικείος Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β'.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος καλωσόρισε τους Ιεράρχες τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους επήνεσε για το έργο που επιτελούν στις εκκλησιαστικές επαρχίες τους και τους ευχήθηκε η Παναγία να τους σκεπάζει και να τους ευλογεί.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος ομίλησε με απλούν αυθόρμητον λόγον προς τους πολυπληθείς προσκυνητές οι οποίοι εκκλησιάζοντο και αναφέρθηκε στο πως ο κόσμος σήμερα αλλάζει και ότι τίποτε δε θα είναι αύριο όπως είναι σήμερα και το σήμερα δεν είναι σαν το χθες, και μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές το μόνο σταθερό και αμετάβλητο που μένει είναι ο ίδιος ο Χριστός κατά τους αψευδείς λόγους Του ότι όλα μπορεί να αντιπαρέλθουν και να αλλάξουν αλλά ο λόγος μου θα παραμένει πάντοτε αναλλοίωτος, και αυτός ο λόγος του Χριστού είναι και η δύναμις που μπορούμε να στηριχθούμε και να συνεχίσουμε. Ευχήθηκε δε σε όλους η Μεγαλόχαρη Παναγία να τους προστατεύει και να δίνει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

  Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και πλήθος προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.

  Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

  Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

 

  Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

 

 

Εμφανίσεις: 3110