PDF

 

  Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β` συνιερούργησε σήμερα μαζί του στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δωροθέουύ, στο χωριό Δωροθέα της Αριδαίας, με τη συμμετοχή Ιερέων συνεργατών του από τη Σύρο και την παρουσία του Δημάρχου Εδέσσης κ. Δημητρίου Γιάννου, του Δημάρχου Αριδαίας κ. Δημητρίου Μπίνου, του πρώην Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεωργίου Πασχαλίδη, του τέως Βουλευτή κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, των Αντιδημάρχων κ.κ. Χρήστου Κούρογλου και Χατζηγιάννη, Υπεύθυνου για τους Παιδικούς Σταθμούς και πλήθος πιστών, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ και Σύρου κ. Δωρόθεο Β' με σεβασμό, ενώ τα παιδιά του χωριού τους προσέφεραν άνθη.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β`, ο οποίος στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ για την πρόσκληση και την φιλοξενία του, αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και τα μηνύματα της επί του Όρους Ομιλίας του Κυρίου.

  Προ του πέρατος της θείας λειτουργίας, τιμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδὲσσης κ. Ιωήλ με ευχαριστήρια πλακέτα ο Ευεργέτης του Ναού κ. Αριστείδης Ξανθάκης.

Σ  τη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β` με τη συνοδεία του επισκέφθηκε τα λουτρά Πόζαρ, ὸπου ξεναγήθηκε από τον . Δήμαρχο Αριδαίας.

  Ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα και αύριο, Δευτέρα, 18 Ιουνίου, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνοδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, της οποίας είναι μέλος, υπό την προεδρία τον Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ.

 

Εμφανίσεις: 3970