PDF

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε σήμερα τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, στην περιοχή "Κούνουπας" της Μυκόνου και Χρίσμα προσελθόντος στην Ορθοδοξία ετεροδόξου εξ Ιρλανδίας, τον οποίο με συγκίνηση καλωσόρισε στη μεγάλη Οικογένεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ευχήθηκε ο Θεός να τον στηρίζει σε όλη του τη ζωή, ώστε να φανεί αντάξιος της ολοκαρδίου αυτής αποφάσεώς του και άξιο τέκνο της Εκκλησίας.
Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τους κτήτορες του Παρεκκλησίου και ευχήθηκε σε όλους τους παραστάντες για την Ανάσταση.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι στη Σύρο.
  Αύριο Τρίτη, 8 Μαῒου θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Διαρκούς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, 9 έως 11 Μαῒου.
  Την Κυριακή, 13 Μαῒου, εφ' όσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μεταβεί στη νήσο Σίκινο, όπου θα κείρει Μεγαλόσχημη , την με ιεραποστολικό ζήλο εγκαταβιούσα Μοναχή ,στην εκεί, από την Βαυαρική Αντιβασιλεία το 1834 διαλυθείσα και σήμερα υπό ανασύσταση τελούσα , Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής .

Εμφανίσεις: 3598