PDF

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Ερμουπόλεως και εν συνεχεία προέστη της Λιτανεύσεως της Εφεστίου Εικόνος του Ναού, με τη συμμετοχή των Ιερέων και Διακόνων της Σύρου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, του Δημάρχου Σφακίων, ο οποίος ευρίσκεται στην Ερμούπολη, προσκεκλημένος για τις αυριανές εκδηλώσεις προς τιμήν του Χατζή Ανδρέα Κριαρά, Προέδρου της Καγκελαρίας, που κήρυξε στην Κρήτη την Επανάσταση του 1821, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ερμούπολης, του Φρουράρχου Σύρου, του Διοικητή της 90 ΜΕ, του νεοτοποθετηθέντος Ταξιάρχου των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, του Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Ερμούπολης, του Λιμενάρχη Σύρου, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπου του Διοικητού της Ναυτικής Βάσης Αγκαθωπών, του επί τιμή Νομάρχου κ. Μπάιλα, Προέδρων Συλλόγων και Φορέων και πλήθους Χριστιανών.
  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στην τόλμη, που γεννά την αληθινή αγάπη, έτσι όπως εκδηλώθηκε σπό τους δύο κρυφούς Μαθητές και τις Μυροφόρες Γυναίκες, επειδή αγάπησαν πλήρως και ανυποκρίτως το Χριστό, συνδυάζοντάς την με την τόλμη του Αγίου Γεωργίου, καλωσόρισε το Δήμαρχο Σφακίων και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και συνεχάρη ιδιαιτέρως τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την εν γένει λειτουργική και ποιμαντική δραστηριότητά του και τον ευχαρίστησε για την πολυειδώς και πολυτρόπως εκδηλουμένη αγάπη του προς το πρόσωπό του και την Ιερά Μητρόπολη.
  Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας, την οποία πλαισίωσαν Πρόσκοποι και Μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων Αγίου Γεωργίου και Αγίου Νικολάου και τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Σύρου, τα οποία με παραδοσιακές στολές έφεραν επί των ώμων τους την Αγία Εικόνα, εγένετο δέηση στην Πλατεία Ηρώων, έναντι του Βαρδάκειου και Πρώιου Νοσοκομείου Σύρου, του πρώτου Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Νεώτερης Ελλάδας, υπέρ υγείας και αναρρώσεως πάντων των εν ασθενεία όντων.

 


Εμφανίσεις: 3111