PDF

 

  Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάστηκε με κατάνυξη και με συμμετοχή πλήθους πιστών, η Πρώτη Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, όπου φιλοξενεί από χθες, πρώτο Σάββατο των Νηστειών μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου την ιερά εικόνα της Παναγίας της Τουρλιανής από το Μοναστήρι της Άνω Μεράς.

  Στο κήρυγμά του ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, αναφέρθηκε στον θρίαμβο της Ορθοδοξίας, και στην φράση του Αποστόλου Φιλίππου προς τον Ναθαναήλ «Έρχου και ίδε». Ευχαρίστησε τους πιστούς για την μεγάλη προσέλευση τους και τους παρότρυνε να συμμετάσχουν και στις καθημερινές ακολουθίες της Αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής και στο μυστήριο της Εξομολόγησης καθώς επίσης ευχαρίστησε και τους συμπροσευχομένους τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, τους Αντιδημάρχους και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, την Πολιτευτή Κυκλάδων της ΝΔ κα Αικατ. Μονογυιού και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής.

  Μετά την λήξη της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση των ιερών εικόνων, από τον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης του Κάστρου και κατά την επιστροφή αναγνώστηκε το «Συνοδικό».

  Το απόγευμα τελέσθηκε ο κατανυκτικός εσπερινός με λειτουργό και ομιλητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, με θέμα «Οι τρεις αλήθειες της Ορθοδοξίας, ομολογεί, κηρύττει και διδάσκει». Μετά το τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, τελέσθηκε Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.


Εμφανίσεις: 2647