Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Μετσόβου, η Αδελφότης των Τηνίων εν Αθήναις εόρτασε στην Πρωτεύουσα πόλη των Αθηνών, κατά τα ειωθότα, την 195η Επέτειο από της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, και την παρουσία του Δημάρχου Τήνου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικών Συμβούλων, Μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, Εκπροσώπου του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Πολιτευτών των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πλήθους Αθηναίων και Τηνίων πιστών.
  Προ του πέρατος της Θείας Λεριτουργίας, τελέσθηκε Αρτοκλασία και Μνημόσυνο του μεγάλου Τηνίου Καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά, επί τη συμπληρώσει 80 ετών από του θανάτου του.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος προς τα παρακείμενα Γραφεία της Αδελφότητος, όπου εγένετο εορταστική Εκδήλωση, την οποία χαιρέτησε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Αδελφότητος κ. Εμμ. Σκαρής, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄για την παρουσία του, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Ιερού Ιδρύματος, συνεχάρη τη νεοεκλεγείσα Διοικούσα Επιτροπή και τίμησε ως Ευεργέτη της Αδελφότητος τον Πλοιοκτήτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, λόγω των πολλών δωρεών του προς την Αδελφότητα, αποκαλύψας σχετική αναμνηστική πλάκα.
  Ακολούθως, ομίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος ευχαρίστησε την Αδελφότητα για τη συνεργασία που έχει με το Ιερό Ίδρυμα και τη συνεισφορά της στο έργο του, τονίζοντας ότι η Διοικούσα Επιτροπή είναι στο πλευρό της Αδελφότητος σε όλες τις δραστηριόητές της και συνεχάρη το νεοεκλεγέν ΔΣ της Αδελφότητος.
  Κατόπιν, ομίλησε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιω. Σιώτος, ο οποίος αναφερθηκε στο γεγονός της Ευρέσεως και στη συμπόρευση όλων, και του Δήμου και της Διοικούσης Επιτροπής και της Αδελφότητος για το καλό της Τήνου και των Τηνίων.
  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής κ. Κολλάρος, ο οποίος ομίλησε για την προσφορά της Τήνου στην τέχνη και τον πολιτισμό, με αφορμή την 80ή επέτειο από του θανάτου του Γιαννούλη Χαλεπά.

Pin It