PDF

  Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Δημάρχου Ροδου κ. Φωτίου Χατζηδιάκου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη στην έναρξη της Συνεδρίασης της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, με την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτ. Σαντορινιού, του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, του Περιφερειάρχου Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου, του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Ν. Θεωδορίδη των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών Δωδεκανήσου κ. Χαρ. Κόκκινου και Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, των Δημάρχων της Περιφερείας Ν. Αιγαίου, του διατελέσαντος Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ, Πουσαίου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ιω. Ρούσσου.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', τον οποίο υπεδέχθη στην είσοδο του Ξενοδοχείου "ΤΙΤΑΝΙΑ" ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου κ. Χατζηδιάκο για την πρόσκλησή του και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι "τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αποτελούν το πιο όμορφο γεωγραφικό τμήμα της Πατρίδος μας, τα οποία, χρειάζονται μια υπερκομματική πολιτική για να αντιμετωπίσουν τα πολλά τους προβλήματα αλλά και για να αναδείξουν τον θρησκευτικό, πολιτιστικό και πνευματικό τους πλούτο και την έντονη θρησκευτική τους παράδοση, που, σαν δύο πυλώνες, κρατούν και διαφυλάσσουν υπό την προστασία τους τα δύο μεγάλα νησιά, η Σύρα και η Ρόδος", τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ευγνωμονεί τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τα οποία, καθώς έχουν καταστεί το μεγαλύτερο νησιωτικό κέντρο επισκεψιμότητος σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέρουν για 9 μήνες το χρόνο εργασία σε χιλιάδες ανέργους.
  Χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' απηύθυναν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο οποίος του προσέφερε αναμνηστική πλακέττα, ο Δὴμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης και ο Βουλευτής κ. Ιω. Βρούτσης.
  Ομίλησαν, επίσης, ο Υφυπουργός κ. Σαντορινιός, ο πρώην Υπουργός κ. Νικητιάδης, ο Βουλευτής κ. Γάκης και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος,
Σημειώνεται ότι κατά την τελετή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αειμνήστων Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου και Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού.


Εμφανίσεις: 2086