PDF

 

  Μετά το πέρας της Λειτουργικής Προσευχής, οι Ιερείς της Χώρας και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Τρία Πηγάδια όπου τελέσθηκε κατά το έθος, ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία των κ. Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, των κ.κ. Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του κ. Λιμενάρχη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή της Πυροσβεστικής και πλήθους πιστών.

  Στη συνέχεια λιτανευτικά, με λάβαρα, εξαπτέρυγα και σημαίες σωματείων και φορέων η ιερά πομπή έφτασε στον γιαλό όπου δίπλα στο ιστορικό Ναΰδριο του Αγίου Νικολάου της «καδένας» (του οποίου πρωτοκτήτωρ υπήρξε η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας) έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου.

  Η ηλιόλουστη ημέρα ήταν αφορμή να βουτήξουν δεκάδες νέοι για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο κ. Ευάγγελος Παπουτσάς ήταν ο «τυχερός». Ιδιαίτερη χαρά και εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι όλοι οι βουτηχτές έλαβαν και φέτος ως ευλογία μια μεγάλη λευκή πετσέτα, που έστειλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β’, και στην οποία αναγράφονταν η ημερομηνία των Θεοφανείων.

  Στη συνέχεια στο Δημαρχιακό κατάστημα, οι Ιερείς ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιτα του Δήμου και μετέφεραν τις εορταστικές και πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχη μας. κ. Δωροθέου Β’.


Εμφανίσεις: 5032