PDF

  Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ιεράς νήσου Μήλου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Νεκταρίου Σώρρου, ο οποίος και θα παραμείνει στην Ενορία αυτή, συνεπικουρών το έργο του Προϊσταμένου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Πρωτοπρ. Γιαννούλη Μαρκαντώνη, με την παρουσία του Δημάρχου Μήλου, του Διοικητού της Αστυνομίας, του Λιμενάρχη και πλήθους πιστών, οι οποίοι επλήρωσαν τον Ιερό Ναό και με συγκινητικές και εγκάρδιες εκδηλώσεις εξέφρασαν την αγάπη τους προς τον π. Γιαννούλη και τον νεοχειροτονηθέντα π. Νεκτάριο.
  Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', αφού ευχαρίστησε και επήνεσε τους Μηλίους πιστούς για την πολυπληθή παρουσία τους, ανεμνήσθη της επί τεσσαρακονταετίαν συνεργασίας του με τον π. Γιαννούλη Μαρκαντώνη και τόνισε ότι είναι ευλογία Θεού να έχει η Εκκλησία Κληρικούς, με ήθος, ταπεινό φρόνημα και σύνεση,όπως ο π. Νεκτάριος, τον οποίο προέτρεψε να αντιπελαργίσει τώρα με ευγνωμοσύνη τον πνευματικό του πατέρα, Πρωτοπρ. Γιαννούλη, ο οποίος τον παρέλαβε μικρό παιδί στο ιερό Βήμα και σήμερα είναι συνιερουργός του.
  Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β ' κάλεσε τους παρισταμένους να προσευχηθούν για τους πληγέντες από την πρόσφατη πλημμύρα στην Αττική, τους οποίους, όπως είπε, η Ιερά Μητρόπολη θα συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο, και τέλεσε τρισάγιο για όσους έχασαν τη ζωή τους.
  Εν συνεχεία, στην παρακειμένη Αίθουσα παρετέθη προς όλους δοχή, επί τη χειροτονία.

ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ Κ.ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΝΤΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΩΡΡΟ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ https://youtu.be/MSn6_Cbgw3Q

Εμφανίσεις: 5802