PDF

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου κ.Κυρίλλου, διακομίσας εκεί την εκ των πρώτων ιστορηθεισών Εικόνα του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, η οποία φυλάσσεται στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου "των Ψαριανών" Ερμουπόλεως.Σήμερα, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο, μετέβησαν στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου, ο οποίος τους εδέχθη μαζί με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, ευρισκόμενο στη Ρόδο για την εορτή του Αγίου και συνεζήτησαν για τα Προγράμματα της Περιφέρειας και την ένταξη των Χριστιανικών Μνημείων σ` αυτά.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` προσέφερε στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο αντίγραφο Χαλκογραφίας του 1840 με τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, μεταξύ των οποίων οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, που συναπαρτίζουν την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, και έλαβε από τον Περιφερειάρχη τον αναμνηστικό τόμο από την Έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο Λούβρο του Παρισιού το Νοέμβριο του 2014, με όλα τα ανά τον κόσμο εκ Ρόδου αρχαιολογικά ευρήματα.
Στη συνέχεια, επεσκέφθη την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυριλλο αντίγραφο της Εικόνας του Αγίου Νικολάου, από τον ομώνυμο Ναό της Ερμουπόλεως, και χάλκινο αποτύπωμα του Ερμή.
  Σημειώνεται οτι στη Ρόδο ευρίσκονται και οι Δήμαρχοι Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός και Μυκόνου κ. Κ. Κουκάς, για τη συμμετοχή τους στις εορταστικές Εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.
  Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα χοροστατήσει στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και φυλάσσονται ιερά Λείψανα του Αγίου και εκτίθεται σε προσκύνηση η εξ Ερμουπόλεως κομισθείσα Εικόνα του.


Εμφανίσεις: 3803