PDF

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη σήμερα το μεσημέρι στη Σέριφο και το απόγευμα χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Συνάξεως των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Μακαρίου, και των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σερίφου, ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, της Προέδρου του Συνδέσμου των απανταχού Σεριφίων, της Πολιτευτού Κυκλάδων της ΝΔ κας Αικ. Μονογιού και πλήθους Σεριφίων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της Μονής.
  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στην παρουσία των αγγέλων στη ζωή των ανθρώπων και στην καθοδήγηση προς την αρετή από τον φύλακα-Άγγελο κάθε ανθρώπου, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Μακάριο, για τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονήκαι ευχήθηκε σε όλους οι Ταξιάρχες να προστατεύουν και να καθοδηγούν τη ζωή και τα έργα μας.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' επιστρέφει απόψε στην Ερμούπολη και αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχὼν.

 


Εμφανίσεις: 4315