PDF

  Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Νικοδήμου, του Αγιορείτου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Γρεβενών κ. Δαβίδ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος.

  Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατά Θεόν σοφία, στη σωτηρία του κάθε ανθρώπου, διά της συμμετοχής του, μέσω της Ευχαριστιακής και Μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας, στην κοινή προσπάθεια όλων για την επίτευξη της Βασιλείας του Θεού, και, υπενθυμίσας το λόγο του Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων,ότι ο κάθε άνθρωπος, λαμβάνοντας κατά το Βάπτισμα το όνομα ενός Αγίου πρέπει να ομοιάζει με αυτόν, τις αρετές και τη βιωτή του, συνεχάρη τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο για το έργο που επιτελεί,λέγοντας ότι και εκείνος, κατά τον συνώνυμό του Άγιο Νικόδημο,προσπαθεί και εργάζεται καθημερινά φιλοπόνως και φιλανθρώπως για το ποίμνιό του, το οποίο τον σέβεται, τον τιμά και τον αναγνωρίζει ως Πατέρα και Ποιμενάρχη του.
  Προ του πέρατος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Αρχιερείς και τον πιστό λαό για τη συνευχητική παρουσία τους.