PDF

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη απόψε στα Εγκαίνια της Έκθεσης "Φωρογράφοι της Σύρας- Αστικά Πορτραίτα 1860-1930", που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Ιωάννης και Ελὲνη Βάτη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
  Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ.Γεώργιος Μαραγκός και ομίλησαν ο Συριανός ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος κ. Μάνου Ελευθερίου, από το προσωπικό Αρχεὶο του οποίου προέρχονται οι εκτιθέμενες φωτογραφίες και η κα Τερέζα-Μαρία Δαλεζίου, η οποία επιμελήθηκε την Έκθεση, ενώ η ηθοποιός κα Νένα Μεντή διάβασε κείμενα του Εμμανουήλ Ροΐδη. 

  Παρὲστησαν οι Εφοπλιστές κ. Αντώνιος Κομνηνός, το φερώνυμο Ίδρυμα του οποίου επιχορήγησε την Έκθεση, και κ. Στυλιανός Νιώτης και πολλοί Σύριοι και παρεπιδημούντες επισκέπτες της Σύρου.
  Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι περιήλθαν τους χώρους της Έκθεσης, σε μια μικρή αίθουσα της οποίας υπήρχε αναπαράσταση φωτογραφείου της εποχής, όπου και προεβάλλοντο μικρά ιστορικά ντοκουμέντα.
  Μετά το πέρας της Εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη τον κ. Μάνο Ελευθερίου, το χορηγό και όλους τους συντελεστές της ενδιαφέρουσας αυτής Εκθέσεως.

Εμφανίσεις: 3119