PDF

  Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Άνω Σύρου τελέσθηκε απόψε Πανηγυρικός Εσπερινός επι τη εορτή της Παναγίας Τριάδος και τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τον ιερό Κλήρο της Σύρου και Κληρικούς εξ άλλων περιοχών, με την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, των Αντιδημάρχων κας Θ. Μενδρινού και Αλέξ. Αθανασίου και Δημοτικών Συμβούλων, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος, του Λιμενάρχη Σύρου, του Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και πλήθους πιστών Συρίων και παρεπιδημούντων προσκυνητών.

  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ναού, ευχαριστώντας τη ΡΚαθολική Κοινότητα της Άνω Σύρου για την αγάπη, με την οποία τον περιβάλλει, όπως και τον παρακείμενο παλαίφατο Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, περιέγραψε τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία και τη ζωή των πιστών και κάλεσε τους πολυπληθείς παρισταμένους να μιμηθούν τη γενναιότητα του Αγίου Δωροθέου, ο οποίος σε ηλικία 107 ετών έδωσε τη μαρτυρία του για το Χριστό.
  Τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την άοκνη και ανύστακτη μέριμνά του προς τους δύο Ιερούς Ναούς της Άνω Σύρου και για την προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη και τον ίδιο προσωπικά, και ευχηθηκε σε όλους έτη Δωροθέεια.
  Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των ιερών εικόνων της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Δωροθέου στα γραφικά δρομάκια της Άνω Σύρου. 

ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ https://www.youtube.com/watch?v=f-XsLWQO4Y0
  

Εμφανίσεις: 4422