PDF

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Προστάτου των Γρεβενών Αγίου Αχιλλίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και Γρεβενών κ. Δαβίδ, του προσκαλέσαντος αυτούς, με την παρουσία των Δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, του Αστυνομικού Διευθυντή, Εκπροσώπων του Ελληνικού Στρατού και της Περιφερείας και πλήθους πιστού λαού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του άναφέρθηκε στην προσωπική συνάντηση του κάθε ανθρώπου με τον Αναστάντα Χριστό και στο πώς αυτή η συνάντηση αποβαίνει πάντοτε αφετηρία για τη ζωή του, όταν μάλιστα είναι δεκτικός γι' αυτήν την επικοινωνία, όπως ο άγιος Αχίλλιος, ο οποίος παιδιόθεν δέχθηκε την πρόσκληση του Κυρίου και δεν επέτρεψε σε κανένα άνθρωπο και σε κανένα γεγονός να την εξαλείψει από την ψυχή του.
Συνεχάρη, τέλος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ για το έργο του και τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση, απευθύνοντάς του τα λόγια που απηύθυνε ο λαός της Βασιλεύουσας στον Αυτοκράτορα και τον Πατριάρχη την ημέρα της Μεσοπεντηκοστής "Εις πολλούς και αγαθούς χρόνους ο Θεός αγάγοι την Αρχιερατεία υμών»!

Εμφανίσεις: 4095