PDF

  Μετά την άφιξή του στην ιερά νήσο Μήλο, προερχόμενος από τη Σέριφο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη με πλοιάριο στην παρακείμενη αγιοτόκο νήσο Κίμωλο και το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου,τον παλαιότερο Ναό της νησου, με ημερομηνία κτίσεως 1592, τέλεσε τον Εσπερινό και την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κιμώλου κ. Κωνστ. Βεντούρη, και του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Σάρδη, του Λιμενάρχη κ. Αναστ. Καρακουλάκη, του επί τιμή Διευθυντή του Δημοτικού Σολείου Κιμώλου κ. Φανουρίου Ρούσσου, και των Κιμωλίων πιστών.

  Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε, με απλά λόγια, στη θεολογία του Τιμίου Σταυρού, συνεχάρη τον Εφημέριο της και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, για την καλή και ευλογημένη διακονία του, ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα και διένειμε Ακολουθίες των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού και αναμνηστικές ευλογὶες.
  Μετά το πέρας της Τελετής,μαθήτρια του Λυκείου Κιμώλου προσέφερε στον Σεβασμιωτατο μικρό δώρο, μαζί με τις ευχαριστίες των συμμαθητών της για τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως στην Εκπαιδευτική τους εκδρομή.

Εμφανίσεις: 3636