PDF

  Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και των Διακόνων, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μοδέστου, Προστάτου των Γεωργοκτηνοτρόφων Μυκόνου, και ετέλεσε τον Αγιασμό για τα κτήματα των εορταζόντων, παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, της Αντιδημάρχου κας Ειρ. Γρυπάρη, Δημοτικών Συμβούλων, της Πολιτευτού των Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του Προέδου και Μελών του Συνδέσμου και πολλών Μυκονίων, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιο.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευλογία που έλαβε ο Άγιος να είναι προστάτης και φύλακας των ζώων και στη μέριμνα του Θεού και για τους ανθρώπους και για τα άλλογα όντα, ώστε για όλες τις πτυχές της ζωής και της Δημιουργίας να έχει δώσει την ευλογία Του σε Αγίους, για να προστατεύουν και σκέπουν κάθε δημιούργημά Του, και κατέληξε λέγων ότι "ο Άγιος Μόδεστος σήμερα μας καλεί και μας προτρέπει να αγαπάμε τη φύση, να την προστατεύουμε και να συνεχίσουμε τη γεωργοκτρηνοτροφική παράδοση της Πατρίδος μας, ακόμα και σε τόπους με μεγάλη τουριστιή ανάπτυξη, όπως η Μύκονος, που έχει την ευλογία οι κάτοικοί της να συνεχίζουν αυτή την παράδοση", ευχόμενος σε όλους για τις επερχόμενες εορτές.
  Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου.
  Μετά το πέρας των Ακολουθιών, στο παρακείμενο Γραφείο του Ναού οι οικογενείς του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθέου μαζί με τους παρισταμένους θέλησαν να συνεορτάσουν την επέτειο 15 χρόνων Αρχιερατείας του, με γλυκίσματα, που προσέφεραν οι οικογενείς του, υποβάλλοντας του τις ευχές του και ψάλλοντας τη φήμη του.


Εμφανίσεις: 3975