PDF

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας Κιμώλου, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου  Πρωτπρ. Δημήτριο Βεντούρη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τον Πρωτοπρ. Σταύρο Ζούλια από τη Μήλο, ελθόντων προς τούτο στην Κίμωλο, και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρ. Δημητρίου Ράμφου, επί εξηκονταετίαν και πλέον διακονήσαντος τη μικρή, απομεμακρυσμένη και αγιοτόκο νήσο Κίμωλο, με τη συμμετοχή πλήθους Κιμωλίων, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τον Κληρικό, ο οποίος επί όλα αυτά τα χρόνια τους ηγίαζε και ευλογούσε από το ιερό Θυσιαστήριο.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄αναφέρθηκε στην πορεία του κάθε ανθρώπου στη ζωή από της γεννήσεώς του μέχρι το θάνατο, ειπών ότι έτσι και ο π. Δημήτριος εγεννήθη από ευσεβείς γονείς, υπήρξε γόνος ιερατικής οικογενείας, ο δε αδελφός του, π.Ιωάννης, τίμησε την Εκκλησία με τη συγγραφική και εν γένει διακονία του, και αξιώθηκε με τη χάρη του Θεού να έχει τέλη χριστιανικά, ειρηνικά, ανώδυνα και ανεπαίσχυντα, φθάσας έως βαθυτάτου γήρατος, και τώρα, συναυλιζόμενος με τους αγίους του Θεού και την Οσία Μεθοδία, μας ευλογεί από το Ουράνιο Θυσιαστήριο, και ανεμνήσθη της αβραμιαίας φιλοξενίας, την οποία ο αείμνηστος προσέφερε στον μακαριστό Προκάτοχό του και στον ίδιο, οσάκις επεσκέπτονταν την Κίμωλο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα επιστρέψει σήμερα στην Ερμούπολη με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με την ευκαιρία μετακομιδής ασθενούς από την Κίμωλο στο Νοσοκομείο Σύρου.


Εμφανίσεις: 4793