PDF

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης τελέσθηκε σήμερα πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου Δ' , συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σύρου κ. Δωροθέου Β', Ζιχνών κ. Ιεροθέου και Ιλίου κ. Αθηναγόρου,του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και πλειάδος Ιερέων και Διακόνων, παρουσία πλήθους πιστών,οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, με επικεφαλής το Δήμαρχο Άρτης κ. Τσιρογιάννη και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτης.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ιγνατίου, στη μαρτυρία της συνειδήσεως και τη μαρτυρία των έργων και της πίστεως, και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο Δ', ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Άρτης επαιάνισε Κάλαντα και ύμνους, προς τιμήν του Επισκόπου, ενώ η Χορωδία Κυριών Άρτης υπεδέχθη με εόρτια άσματα τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο στα πρόπυλα του Επισκοπείου, στο οποίο συνέρρευσαν πλήθη πιστών, για να ευχηθούν στον Ποιμενὰρχη τους.

Εμφανίσεις: 2927