PDF

Με λειτουργικές και πνευματικές εκδηλώσεις και την υψηλή παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας ,η Σύρος τιμά τον Πολιούχο της Αγιο Νικόλαο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε νωρίς το απόγευμα στον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Άνω Σύρου, τον επιλεγόμενο "των Πτωχών", όπου εορτάζει ο Σύλλογος Γυναικών Ναυτικών Σύρου.

Το εσπέρας, χοροστάτησε  κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον περικαλλή και ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, τον οποίο κατέκλυσαν οι Χριστιανοί, με τη συμμετοχή  όλου του ιερού Κλήρου της Σύρου, του Δημάρχου κ.Γ. Μαραγκού, της Προέδρου, Αντιδημάρχων  και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Περιφερειακού  Συμβούλου κ. Δαδάου, της Αντιδημάρχου Μυκόνου κας Γρυπάρη, των Πολιτευτών των Κυκλάδων, των Προϊσταμένων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Στρατου, του Ναυτικού και των Σωμάτων Ασφαλείας,του Διοικητού και των Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικών και Προέδρων τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατατα και με λόγους συγκινητικούς για τον Άγιο Νικόλαο και τη ζωή του ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός,ο οποίος μαζί με τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Μακάριο Τσιμέρη προσεκλήθησαν από την Ιερά Μητρόπολη 

Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε το λαό για τη συμμετοχή του και συνεχάρη ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο και τους συνεργάτες του, Επιτρόπους,ιεροψάλτες, και ιερόπαιδες, για την άριστη προετοιμασία της Πανηγύρεως και τον ευπρεπισμό του απαστράπτοντος Ιερού Ναού.   

Εμφανίσεις: 4116