PDF

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, πραγματοποίησε σήμερα ποιμαντική επίσκεψη στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Εγκαταστάσεις Σύρου «ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.», γενόμενος ενθουσιωδώς δεκτός υπό τον ήχο χαιρετιστηρίων συριγμών , και ετέλεσε  Αγιασμό για τους εργαζομένους και τα εκεί επισκευαζόμενα πλοία, μεταξύ των οποίων και η πλωτή δεξαμενή του Π.Ν. , η οποία εντός των ημερών επιστρέφει στο Ναύσταθμο.

Η Διοίκηση της Επιχειρήσεως προσέφερε στο Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ αναμνηστική πλακέττα με τις ευχαριστίες όλων για τη βοήθεια, που κατά καιρούς έχει προσφέρει στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους υγεία, καλή δύναμη και κουράγιο, τονίζοντας ότι « στα πρόσωπά σας εργάτες, που αγαπούν τη δουλειά τους, με δύναμη, αποφασιστικότητα, αλλά και ανασφάλεια, την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε σε ασφάλεια, αν όλοι δώσουμε τα χέρια και ενωμένοι αγωνισθούμε    για να παραμείνει ζωντανή αυτή η επιχείρηση, συνεχίζοντας την παράδοση των πατέρων μας. Τα πλοία», προσέθεσε, «τα κυβερνούν οι Πλοίαρχο οι έμψυχες εικόνες του Θεού. Έχουν, όμως, και αυτά τη δική τους ‘ψυχή’, στην οποία εσείς δίνετε υπόσταση, με την εργασία σας».

Συνεχάρη, επίσης, τη Διοίκηση της Επιχειρήσεως για τις ανύστακτες προσπάθειές της, ώστε να υπάρχουν πάντοτε στις εγκαταστάσεις της πλοία προς επισκευή.

Τέλος, περιηγήθηκε τους χώρους των Ναυπηγείων, χαιρετίζων και συγχαίρων τους εργαζομένους.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', πραγματοποιήθηκε απόψε, στα Γραφεία του Μητροπολιτικού Μεγάρου, στην Ερμούπολη, σύναξη των Ιερέων της Σύρου, στην οποία συνεζητήθησαν θέματα ποιμαντικής φύσεως.

Εμφανίσεις: 3441