PDF

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε στην Εξόδιο Ακολουθία του κατά σάρκα αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, του Τηνίου, που τελέσθηκε το Σάββατο. στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Υστερνίων ιεράς νήσου Τήνου, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Φθιώτιδος και της Τήνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνελυπήθη τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο και ανεφέρθη στη φιλευσεβή, φιλάγιο και φιλογενή βιοτή του εκλιπόντος αδελφού του, τονίζοντας ότι "αυτή την ώρα στρέφουμε με συμπαθεια και σεβασμό τη σκέψη μας στην ευσεβή και πολιά μητέρα σας, η οποία καλείται για δεύτερη φορά να σηκώσει το Σταυρό της εκδημίας ενός τέκνου της, τον οποίο αίρει με πίστη και υπομονή, που όλους μας παραδειγματίζει."

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο και τους Τηνίους συντοπίτες του για τη συμμετοχή τους, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο παροιμιώδες φιλάνθρωπο και φιλελεήμον ήθος, που χαρακτήριζε τον μεταστάντα αδελφό του και παρακάλεσε όλους να προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής του.

ΦΩΤΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΖΑΝΑΣ

Εμφανίσεις: 3558